לאט ובזהירות

לאט ובזהירות

אכילה של מזון מהיר גובה מאיתנו מחיר כלכלי ובעיקר בריאותי, אבל יש תנועה שבאה לשים לזה סוף. היא מכונה סלו פוד, ומטרתה להפוך אותנו לבעלי מודעות גבוהה יותר למה שאנחנו אוכלים ולצורה שבה אנחנו מקבלים את המזון שלנו

אבי יופה

כולנו מכירים את עולם המזון המהיר (פאסט פוד) על כל סוגיו והשלכותיו, אבל כמה מאיתנו שמעו על המושג הזה המכונה "סלו פוד"?

מדובר בתנועה שקמה ברחבי העולם כסוג של אנטי תזה לעולם המזון המהיר, מתוך ההבנה שהמהירות שבה אנחנו מעבדים ומגישים את המזון שלנו, וגם אוכלים אותו, פוגעת בנו ובבריאות שלנו ובגדול: לפאסט פוד יש מחיר, מעבר לעלות הכלכלית שלו עבורנו.

"קח למשל את נושא אפיית הלחם", מסבירה עדי זוסמן, המייסדת והמנהלת של "דרך הבטן" המרכז ובית הספר לבריאות מערכת העיכול, "יש סיפור מוכר על דיון שהתקיים בין אופה שמכין לחם מחמצת לבין אופה במאפייה שמכין לחם רגיל עם שמרים.
האופה מהמאפייה הגדולה התפאר בפניו שלוקח לו רק שעתיים להוציא מאות כיכרות, לעומת התפוקה הנמוכה של האופה עם לחם המחמצת. וזה בדיוק העניין.

"מהירות ההכנה הזו פוגעת בנו, כי ישנם מרכיבים בלחם למשל כמו גלוטן ועמילנים למיניהם שלא עוברים תהליך של פירוק בהכנה ואז קשה לנו לעכל אותם.
בלחם מחמצת, לעומת זאת, מתבצע פירוק של חלק מהרכיבים האלה בזכות ההתפחה הארוכה יותר.
דוגמה טובה היא גם בשר שמתבשל בפויקה. שם הוא מתבשל לאט לאט, עד הפיכתו בסופו של דבר נוח לעיכול ולאכילה".

ואם כבר הזכרנו לחם אז רובנו צורכים ממנו הרבה לאורך היום, וכשצורכים מוצרים שלא עברו תהליכים מלאים אלא הוכנו במהירות הגוף שלנו עלול להתחיל לפתח תגובה חיסונית כנגדם.

"זו גם הסיבה למה אנחנו עדים היום לעלייה דרמטית ברגישות ללחם ולקיומן של כל מיני מחלות אוטואימוניות", מסבירה עדי.

אז מה לדעתך ההסבר לאותן מחלות?

"לדעתי מדובר בהפעלת יתר של מערכת החיסון בגלל קיצור תהליכי הכנת המזון שלנו, כמו בלחם".

במסגרת עולם הסלו פוד עדי מציעה לעבור לבישול ביתי עד כמה שאפשר, פשוט וטבעי וגם לשנות את צורת האכילה שלנו.
"לא לאכול עוד בחטף", היא מדגישה.
"גם זה משפיע על הבריאות שלנו.
שבו ואכלו בנחת, כמו שעושים במדינות שונות בעולם.
כשאוכלים בחטף משלמים על זה מחיר.
עצרו ואל תזרקו פנימה לגוף שלכם אוכל, ותצפו שהמסכן יידע לעשות את כל התהליכים כמו שצריך.
פנו לעצמכם זמן, קחו הפסקות, שבו בנחת.
אל תרוצו מישיבה לישיבה.
תנו לגוף שלכם זמן להתחיל לעכל את האוכל וגם בחרו פחות במזון מהיר.
זה ישפיע טוב יותר על תהליכי העיכול והספיגה של המזון בגוף שלכם".

 


הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של המנפיקה. בכפוף לתנאי החברה ולתנאים המפורטים באתר, ההטבות עשויות להשתנות מעת לעת. אי עמידה בפירעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.