עד כמה חרדה משפיעה על איכות התזונה שלנו?

עד כמה חרדה משפיעה על איכות התזונה שלנו?

מחקר חדש שנעשה באוניברסיטת אריאל מצא שינויים גורפים בתזונה שלנו לפני תקופת הקורונה ואחריה, ויצא עם המלצות בנוגע ליכולת שלנו לשלוט ברמת החרדה שמציפה אותנו

 

אבי יופה

שנת ההתמודדות עם נגיף הקורונה, שכללה צעדים שננקטו כדי למגר את המגיפה דוגמת הקפדה על ריחוק חברתי ועטיית מסיכות, אופיינה באי ודאות ובחרדה מוגברת. 
אותה חרדה נקשרה פעמים רבות בעבר עם דיאטה ירודה ועלייה במשקל, מה שעלול להוביל להשמנה ולעתים להוות גורם סיכון לתחלואת קורונה ואף למוות.

צוות חוקרות מהמחלקה למדעי התזונה באוניברסיטת אריאל בחן את הקשר שבין איכות הדיאטה לרמת החרדה במהלך המגיפה, ומצא שינויים גדולים בין התקופות.

המחקר נעשה בצורה מקוונת ובחתך בינלאומי שהקיף שבע שפות: ערבית, אנגלית, צרפתית, עברית, איטלקית, רוסית וספרדית.
איכות התפריט הוערכה באמצעות הדיאטה הים תיכונית ורמת החרדה הוערכה באמצעות שאלות הפרעת חרדה כללית (GAD-7 ).

במחקר השתתפו 3,797 איש, רובן נשים (כ-75 אחוזים) עם השכלה ממוצעת מעל ל-18 שנים. מרבית הנבדקים ענו בעברית ובאנגלית.

על פי הממצאים קרוב ל-60 אחוזים דיווחו שתזונתם לפני המגיפה היתה בריאה יותר מהתזונה הנוכחית. 
כ-54 אחוזים דיווחו על חרדה קלה לפחות, בעוד ש-25 אחוזים דיווחו על חרדה בינונית או חמורה יותר.

נמצא כי במצב של חרדה בינונית, דיאטה ים תיכונית עשויה להפחית את הסיכונים לחרדה מוגברת. 
המסקנה היא שקיים קשר בין איכות התפריט לחרדה, ויש לבחון התערבות לבחינת רמות חרדה והתאמת תזונה בריאה ושיטות להפגת לחץ במקרים של סגר המוני עתידי.

צוות החוקרות מאוניברסיטת אריאל כלל את ד"ר ורד קאופמן-שריקי, ד"ר אביגייל נברו, פרופ' אולגה רז ופרופ' מונה בועז.

 


הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של המנפיקה. בכפוף לתנאי החברה ולתנאים המפורטים באתר, ההטבות עשויות להשתנות מעת לעת. אי עמידה בפירעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.