להחזיר את האושר לצלחת של חולי הסוכרת

להחזיר את האושר לצלחת של חולי הסוכרת

איך הפכה הבנקאית מגבעתיים לגורו של החולים בכל הקשור לבניית תפריטים דלי פחמימה, ומה הקשר לבשורה שקיבלה ברגע שהגיעה לבדוק מה המקור לכאבי הגב הקלים שמהם סבלה?


אבי יופה


לפני חמש שנים וחצי חשה גולדי אלישר לראשונה בכאבי גב קלים.
עבור רובנו מדובר, לרוב, באירוע שמתעלמים ממנו אבל אלישר החליטה לגשת לבדיקת אולטרסאונד.
שם השתנו חייה של הבנקאית מגבעתיים, אז בת 48, אחרי שקיבלה מהרופאה את הבשורה הקשה: יש לך גידול בלבלב.


"הרקע המשפחתי שלי מאוד בעייתי", מודה אלישר. "אבא שלי ושני אחים שלי נפטרו מסרטן, אז לא היה ספק. ברגע שאמרו לי סרטן הנחתי מיד שזה אכן סרטן".

אלישר נכנסה לחדר הניתוח במהירות, אפילו בלי ביופסיה.
ההליך הרפואי היה מידי והחיים שלה היו בסכנה.
שם, על שולחן הניתוחים, משהו הסתבך והגידול הוצא מגופה יחד עם חלק מהלבלב והטחול מבלי שידעו אם הוא שפיר או לא.

רק בתום שלושה שבועות של המתנה מורטת עצבים קיבלה אלישר את הבשורה שהגידול שפיר והיא שוחררה לביתה.
אלא שאז בדיוק החלה בעיה אחרת שאליה היא כלל לא היתה מודעת.

"אף אחד לא הסביר לי בבית החולים שאם אין לי לבלב אז אני בעצם עלולה להפוך לסוכרתית", מסבירה אלישר. "התחלתי לסבול מחולשה ומתשישות, מראייה לקויה. ברגע שרמות הסוכר שלי התחילו לעלות הלכתי למכון סוכרת וקיבלתי תפריט, לצד טיפול באינסולין. הלכתי הביתה והתחלתי לעשות אחד לאחד את מה שאמרו לי לעשות".

אלישר החלה לאכול לפי תפריט שפשוט לא עבד.
הדבר שכן עבד עבורה הוא מד הסוכר על גופה, שהציג בפניה את תמונת המצב האמיתית: איזה מאכל מעלה לה את רמות הסוכר ובכמה.

"התחלתי להפריד מזונות והבנתי שהפחמימה היא הבעיה", מודה אלישר. "הוצאתי מהתפריט שלי אורז, תפוח אדמה, בטטה, הכל. נשארתי כמעט בלי אוכל בצלחת ואז הגיע הרגע שפיתחתי בעצמי מתכונים. במקביל חשבתי לעצמי שאם לי קשה אז כנראה לעוד במצב דומה לשלי קשה".

הצעד הזה הביא אותה לפתוח בפייסבוק את קבוצת "הכל זהב, מתכונים ושיטת הדל פחמימה לאיזון הסוכרת" שמונה היום למעלה מ-23 אלף בני אדם.
היא בנתה גם אתר אינטרנט לשם היא מעלה מתכונים ומהר מאוד הגיע גם הספר הראשון שלה שיצא בעזרת מימון המונים ושמו "הכל זהב, מתכונים דלי פחמימה".

"אני מלווה באופן אישי אנשים באיזון הסוכרת ומעבירה קורסים בנושא", היא מספרת. "הרעיון הוא להעביר לאנשים את ההבנה איך חיים מתפריט דל פחמימה. במקביל אני מפעילה עמוד יו טיוב ופרופיל באינסטגרם שם אפשר למצוא סרטונים קצרים שמסייעים להתמיד לאורך זמן".


היום, בגיל 53, היא ממשיכה לעבוד בבנק "באיזי" כהגדרתה.
בלי לחץ מיותר.
"תפריט דל פחמימה הוא דרך נהדרת לאיזון הסוכרת. ככה משלבים טעמים נהדרים למרות מגבלת הסוכרת. רק צריך לדעת מה לבחור. בסיס הדל פחמימה הוא ביצים, בשר, דגים, עוף, ירקות ירוקים לרוב, גבינות שמנות במינון, שומן מן החי ומן הצומח (כולל שמן זית, שמן קוקוס, אבוקדו ומשפחת האגוזים. גם כן במינון). לא מדובר בעוד דיאטה אלא באורח חיים בריא".

 

איזה תגובות את מקבלת מהחברים בקבוצה?

"זו קבוצה מאוד אופטימית. כנראה שאני משרה אווירה כזו. נתקלתי בקבוצות אחרות שם שמים יותר דגש על הסוכרת. אצלנו נושא המחלה רגוע יותר ומתרכזים במציאת פתרונות למתכונים, איך להכין מאכלים דלי פחמימה".

"למדתי מהחיים וזו הסיבה שהקבוצה הזו מצליחה", מסכמת אלישר. "הם יודעים שחוויתי חיים בקצה. בצורה הכי גרועה שיכולה להיות. אני חוויתי את המחלה כמוהם וזה מה שמעצים את הכוח שלי ושל הקבוצה. אני נותנת פתרון לתשוקות של החולים ומחזירה להם את האושר לצלחת".

 

מתכון של גולדי אלישר לקראנץ' דל פחמימה

 

בצק

200 גרם מוצרלה מגורדת

כף גבינת שמנת

להמיס כ-40 שניות במיקרו, להוסיף ביצה ולערבב היטב

להוסיף:

150 גרם קמח שקדים

2 כפות חמאת לוז

2 כפות אבקת סוויטאנגו

כף אבקת אפיה

ליצור בצק, לשטח בין 2 ניירות אפיה בעזרת מערוך.

מילוי

100 גרם שוקולד 85%

2 כפות חמאת לוז

3 כפות אבקת סוויטאנגו

להמיס כ-40 שניות במיקרו

למרוח על הבצק, לפזר מעל אגוזי מלך כתושים ולגלגל לכרוכית. לאחר מכן לחצות אותה באמצע ולקלוע צמה מהכרוכיות.

לאפות כ-30 דקות ב-170 מעלות עד להשחמה.